IMG 5921

Pinnen met PeperMunt getoond tijdens open dag Stadszicht

Stichting Zwolse PeperMunt was 21 mei te gast op de open dag van Boerderij Stadszicht van boer Pelleboer in Stadshagen. Daar toonde de stichting naast de blauwe transparante muntjes ook een mogelijkheid om elektronisch te betalen. “De nieuwe betaalmogelijkheid is belangrijk” vertelt Louis Zandbergen lid van de denktank van Stichting Zwolse PeperMunt. “Het uitgeven van eigen geld is een krachtig middel om de duurzaamheid in Zwolle te vergroten. Tot nu toe zijn er een beperkt aantal munten in omloop. Het effect op de duurzaamheid is daardoor nog klein. Dat gaat veranderen”.

“Met een elektronische betaalmogelijkheid kunnen grotere bedragen afgerekend worden. Daarnaast kan elektronisch ieder bedrag gepast betaald worden. Haha tenminste, als er voldoende saldo op je PeperMunt-rekening staat” voegt Louis daar snel aan toe. “Over de PeperMunt-rekening gesproken, die open je eenvoudig via https://mijn.zwolsepepermunt.nl. We maken gebruik van de software van Stichting Social Trade Organisation, ook wel kortweg STRO. Er zijn 3 nieuwe betaalmogelijkheden. Dat kan via internet op de computer, via een app op de telefoon of met een eigen PeperMunt-betaalpas”. Een winkel kan via ons een pinapparaat in bruikleen krijgen.”

IMG_5911

Louis toont het pinapparaat waarmee het mogelijk is om contactloos te pinnen met de PeperMunt-betaalpas. Een korte demo laat zien dat de betaling in een oogwenk gebeurd is. Net zo eenvoudig eigenlijk als het in- en uitchecken bij het OV. Omdat het betalingsverkeer buiten de banken om gaat en de PeperMunt geen winstoogmerk heeft, betaalt een ondernemer zelfs geen transactiekosten.

Wil je ook meedoen? Open dan een rekening bij de Zwolse PeperMunt.

IMG_5913-002

IMG_5917-001

This Post Has 2 Comments

 1. johan.vanzwet@gmail.com

  Ik zou graag met een betaalpas gaan betalen. De muntjes zijn helaas slecht verkrijgbaar. Bi bij twee van de drie betaalpunten zijn ze op en willen ondernemers liever ook niet nieuwe muntjes aanschaffen. Het derde punt is later in de middag vaak dicht.

  Ik koop wekelijks bij GoodyFoods en zou dat graag met zo’ n pas doen.

  1. Muntmeester

   Bedankt voor je reactie Johan.
   We zijn nog druk bezig om de introductie van de digitale PeperMunt bij een breed publiek mogelijk te maken. Nog even geduld. Technisch werkt het al. De organisatie daar om heen vergt wat tijd. In september zijn een 3-tal besprekingen gevoerd over de algemene voorwaarden, de hoogte van het jaarlijks lidmaatschapsgeld dat STRO vraagt en de samenwerking tussen community’s aangesloten bij Circuit Nederland. Er is goede voortgang geboekt. Voor nu is het nog even behelpen met de muntjes. Ja inderdaad, grotere bedragen contact betalen is heel onpraktisch. De lunchwinkel heeft deze week wel weer 50 nieuwe PeperMunten op voorraad.
   Goed dat je duurzaam boodschappen doet bij Gooody Fooods. Gooody Fooods heeft nog geen PeperMunt-rekening geopend. De directie wilde eerst nog niet meedoen met de pilot elektronisch betalen. Als er klanten zijn die graag met een betaalpas willen betalen, doen ze misschien wel mee. Wil jij nog eens vragen aan Gooody Fooods?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *