Doe je mee?
PeperMunt in je portemonnee!
Houd het winkelaanbod divers door lokale ondernemers een boterham te gunnen
Beperk transportkosten door streekproducten te kopen
Ga voor kwaliteit door aankopen te doen bij ondernemers die je kent
Zorg dat jouw geld binnen de regio blijft door te betalen met PeperMunten
Help mee de PeperMunt in roulatie te brengen en te houden

Bij iedere betaling weet je dat de ondernemer jouw geld weer bij een andere ondernemer in de regio besteedt. Zo brengt jouw betaling een kringloop van lokale betalingen op gang. Dat is goed voor de lokale economie, goed voor de mensen en goed voor de natuur.

Zo doe je mee:
PeperMunten kopen of verdienen

PeperMunten kopen of verdienen

Er zijn veel manieren om aan PeperMunten te komen.

Je kan PeperMunten kopen bij uitgiftepunten. Heb je een bedrijf? Dan kun je deelnemer worden. Ook als je geen bedrijf hebt maar wel af en toe iets verkoopt, kun je PeperMunten als betaling accepteren. Precies zoals je ook euro’s als betaling accepteert. Bijvoorbeeld als je een product aanbiedt op een online marktplaats. Verder geven een aantal werkgevers PeperMunten kado, bijvoorbeeld in het kerstpakket. Het is ook mogelijk om PeperMunten te verdienen door je in te zetten voor gesponsorde activiteiten binnen de regio.

Betalen met PeperMunten

Betalen met PeperMunten

1 PeperMunt is 1 euro waard. Je kunt een deel van het aankoopbedrag in PeperMunten en een deel in euro’s betalen. Bij een aantal deelnemers krijg je korting of iets extra’s als je met PeperMunten betaalt.

Iedere keer als je met PeperMunten betaalt, weet je dat jouw geld binnen regio Zwolle blijft. Alleen binnen regio Zwolle kan jouw geld weer opnieuw besteed worden. Dat is goed voor het milieu, omdat bijvoorbeeld transportkosten beperkt worden. Je helpt daarnaast kleine ondernemers het hoofd boven water te houden in een wereld van grote winkelketens en mondiale internetbedrijven.

Waar kan je PeperMunten kopen?

Tip: Vraag je wisselgeld in PeperMunten

Heb je even geen PeperMunten meer in je Portemonnee? Doe je aankopen bij een deelnemer, betaal in euro’s en vraag het wisselgeld in PeperMunten. Jij blij, de deelnemer blij en je helpt ook nog eens de PeperMunten in roulatie te houden.

Waar kan je met PeperMunten betalen?

Is jouw favoriete winkel nog geen deelnemer?

Vraag of je met PeperMunten kan betalen wanneer je iets koopt. Verwijs naar zwolsepepermunt.nl voor meer informatie.