FullReserve500

Help bij de oprichting van een echte nutsbank

Coco’s en fractioneel bankieren ?!

Banken creëren geld uit het niets. Ze hoeven niet te wachten tot er een spaarder langskomt om geld weer uit te kunnen lenen. Banken houden slechts enkele procenten als onderpand aan. Dat onderpand bestaat steeds vaker uit coco’s. Een coco is volgens Wikipedia een constructie zodat banken ‘in een noodsituatie met een perverse prikkel’ snel kapitaal op kunnen halen. NRC waarschuwt vandaag dat de constructie bovendien verkapte staatssteun zo kunnen zijn. En nu? Wat doen wij?
Tip: Wij kunnen oprichter worden van een echte nutsbank! Dat kost je maximaal €50. Als het aantal van 16.000 oprichters niet wordt gehaald, dan wordt je machtiging van €50 niet geïncasseerd.

De Depositobank en de Zwolse PeperMunt vullen elkaar prima aan. De Zwolse PeperMunt is namelijk complementair geld. Dat betekent dat de PeperMunt als aanvulling naast de euro bestaat. Bovendien is Stichting Zwolse PeperMunt geen bank. Het zou mooi zijn als de Depositobank er echt komt. Eindelijk een veilige parkeerplaats voor onze euro’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *